husbesiktning Stockholm

EN TRYGG HUSBESIKTNING I Stockholm

Ska du sälja eller köpa en fastighet i Stockholm och behöver en husbesiktning? Då har du kommit rätt! Vi på Svensk Fastighetsbesiktning AB utför besiktningar för alla fastighetstyper i Stockholm med omnejd.

Våra besiktningsmän medlemmar hos Svenska Byggingenjörers Riksförbund (SBR). Detta för att kvalitetssäkra besiktningarna och för att säkerställa att du som kund får en bekymmersfri bostadsaffär.

Hos oss får du en garanterad trygg och säker överlåtelsebesiktning från någon av våra certifierade besiktningsmän som har rätt utbildning för jobbet. Genom att vara med i SBR får också du som kund möjlighet till en dolda-fel försäkring.

Husbesiktning Stockholm

Är du på jakt efter en besiktningsman i Stockholm? Då kan du sluta leta. Vi på Svensk Fastighetsbesiktning hjälper dig med husbesiktningar och överlåtelsebesiktningar i Stockholm. Alla våra besiktningsmän är medlemmar i SBR (Svenska Byggingenjörers Riksförbund). Genom att vara medlem i SBR får besiktningsmän utbildningarna som krävs för att garantera trygga överlåtelsebesiktningar. Genom att vara med i SBR får också du som kund möjlighet till en dolda-fel försäkring.

Välkommen

Svensk fastighetsbesiktning AB är ett oberoende besiktning- och skadeutredningsföretag inom fastighetsbesiktningar. Alla våra besiktningsmän är utbildade, är SBR-godkända och har lång erfarenhet i branschen.

Kontakta Oss

Har du några frågor? Välkommen att kontakta oss!

Svensk Fastighetsbesiktning AB

E-post:
info@svenskfastighetsbesiktning.se
Telefon 
020 – 88 99 00

Husbesiktning-Stockholm-svensk-fastighetsbesiktning-ab

Överlåtelsebesiktning +PLUS i Stockholm!

Låt oss genomföra en överlåtelsebesiktning +PLUS som ger dig besiktningen med det lilla extra. Överlåtelsebesiktning +Plus är till för dig som vill ha en utökad fuktkontroll av dolda riskkonstruktioner. Det innebär att vi bland annat genomför håltagningar och fuktmätningar i vissa väggar, uppreglade eller flytande golv, inredda källare med mera.

Hur går en husbesiktning till?

En bostad som ska säljas eller köpas behöver inte vara i toppskick. Det viktigaste för köparen är att veta vad exakt det är du betalar för. Därför är det bra att anlita oss på Svensk Fastighetsbesiktning för att göra en hälsokontroll av bostaden.

Som köpare har du en undersökningsplikt av fastigheten och du får ingen ersättning av säljaren i efterhand för fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning.

När du anlitar någon av våra erfarna besiktningsmän fixar vi dom bitarna åt dig och minimerar riskerna för otrevliga överraskningar.

SÅ HÄR FUNGERAR EN HUSBESIKTNING:

  • Tillsammans med säljaren så går vi igenom all dokumentation som rör bostaden så som ritningar, bygglov etc. Säljaren är även skyldig att redovisa och informera om alla renoveringar, skador och annat som den nya ägaren behöver känna till.
  • Besiktningsmannen utför en okulär kontroll där hen går runt byggnaden och känner, luktar och tittar på alla synliga ytor. Detta kan exempelvis vara källare, tak, fönster, badrum och kök för alla synliga fel.
  • Därefter följer en invändig och utvändig granskning där besiktningsmannen gör en omfattande och grundlig kontroll av specifika delar av bostaden. Här finns det vissa skillnader i utförande beroende på vilken typ av besiktning som genomförs.
  • Besiktningen dokumenteras skriftligt i ett besiktningsutlåtande.

HÅLL KOLL PÅ VAD SOM INGÅR I EN HUSBESIKTNING

Det är viktigt att du är säker på vad som ingår i besiktningsavtalet innan du signerar det. Det som vanligtvis ligger utanför en besiktning är el, värme, vatten, avlopp, eldstad och vitvaror.

Upplever du dig osäker på vissa delar är det lämpligt att lägga till dessa i besiktningsavtalet för att få en så korrekt bedömning av husets skick som möjligt.