husbesiktning Sundsvall

SBR-godkänd besiktningsman i Sundsvall

Ska du sälja eller köpa en fastighet i Sundsvall och behöver en husbesiktning? Då har du kommit rätt! Vi på Svensk Fastighetsbesiktning AB utför fastighetsbesiktningar i Sundsvall med omnejd. Vi har certifierade besiktningmän som är certifierade av Svenska Byggenjörers Riksförbund för att säkerställa att du som kund får en trygg och säker bostadsaffär. 

Husbesiktning Sundsvall

Är du på jakt efter en besiktningsman i Sundsvall? Då kan du sluta leta. Vi på Svensk Fastighetsbesiktning hjälper dig med husbesiktningar och överlåtelsebesiktningar i Sundsvall. Alla våra besiktningsmän är medlemmar i SBR (Svenska Byggingenjörers Riksförbund). Genom att vara medlem i SBR får besiktningsmän utbildningarna som krävs för att garantera trygga överlåtelsebesiktningar. Genom att vara med i SBR får också du som kund möjlighet till en dolda-fel försäkring.  

Välkommen

Svensk fastighetsbesiktning AB är ett oberoende besiktning- och skadeutredningsföretag inom fastighetsbesiktningar. Alla våra besiktningsmän är utbildade, är SBR-godkända och har lång erfarenhet i branschen.

Kontakta Oss

Har du några frågor? Välkommen att kontakta oss!

Svensk Fastighetsbesiktning AB

E-post:
info@svenskfastighetsbesiktning.se
Telefon 
020 – 88 99 00

husbesiktning uppsala svensk fastighetsförmedling

Överlåtelsebesiktning +PLUS i Sundsvall!

Vi har inte bara kunder i Sundsvall men i Stockholm, Uppsala och Gävle där vi hjälper kunder med sina fastigheter. 

Vill du vara lite extra noga så låter du oss genomföra en överlåtelsebesiktning +PLUS. Detta innebär att vi gör en utökad fuktkontroll av dolda riskkonstruktioner genom bland annat håltagningar och fuktmätningar i vissa väggar, uppreglade eller flytande golv, inredda källare med mera.

Hur går en husbesiktning till?

Om du ska köpa eller sälja en bostad behöver den inte vara i toppskick. Dock kan det vara bra som köpare att veta vad exakt det är du betalar för. Av den anledningen kan det vara bra att anlita oss på Svensk Fastighetsbesiktning för att gör en hälsokontroll av bostaden.

När du köper en ny bostad vill du veta att det inte finns några brister du inte känner till. Därför är det bra att ha en besiktningsman med gedigen erfarenhet undersöka bostaden innan du bestämmer dig. Det går absolut se mycket när du är på visning men det finns också mycket som kan gömma sig. Det finns också en undersökningsplikt som betyder att du som köpare ansvarig för att undersöka bostaden mycket noga. Köparen kan inte få ersättning av säljaren i efterhand för fel som har missats och som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning. Av den anledningen brukar man ta in en besiktningsman för att minimera risken.

Så går en Hubesiktning till

  • Steg ett är att först studera ritningar, bygglov och dokumentation tillsammans med säljaren av bostaden. Säljaren är skyldig att informera om alla renoveringar, skador och annat som den nya ägaren bör känna till. 
  • Sedan gör besiktningsmannen en okulär kontroll där hen går runt byggnaden och känner, luktar och tittar på alla synliga ytor. Detta kan exempelvis vara källare, tak, fönster, badrum och kök för alla synliga fel. 
  • Därefter blir det en mer invädig och utvändig granskning där besiktningsmannen gör en ljupare kontroll av specifika delar av bostaden. Detta beroende på vilken typ av besiktning görs om det är en mer djupgående eller en enklare besiktning. 
  • Slutligen dokumenteras fynden i en skriftligt besiktningsutlåtande. 

Håll koll på vad som ingår i en husbesiktning

Innan du väljer att skriva ett besiktningsavtal är det bra att vara säker på vad som ingår. I många fall är det mycket som inte ingår i avtalet. Det som brukar ligga utanför är el, värme, vatten, avlopp, eldstad och vitvaror. Om du inte känner dig säker på vissa delar kan det vara en bra idé att lägga till dessa i besikningsavtalet. Detta kan exempelvis vara husets el och eldstäder, speciellt om det är ett äldre hus.